CTP-BG Aydınköy Ocak kongresi gerçekleşti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Aydınköy Ocak Kongresi dün akşam (9 Şubat Perşembe) Aydınköy’de toplandı.

CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Burhan Eraslan’ın açış konuşması ile başlayan kongrede CTP-BG Güzelyurt İlçe yöneticileri ile bölge milletvekilleri Fatma Ekenoğlu ve Mehmet Çağlar da hazır bulundu.

Daha sonra Söz alan kongre üyeleri, bölgenin en önemli ihraç ürünü olan narenciyenin kesim ve pazarlama sezonu olması nedeniyle tartışmalarını bu konu üzerinde yoğunlaştırdılar. Üyeler, narenciyedeki sorunlar nedeniyle UBP hükümetine sert eleştiriler yönelttiler. Kongre üyeleri, UBP’nin ürün kontrolünü bile beceremediğinden, ihracatı ciddi tehdit altında bıraktığına dikkat çektiler.

Yapılan konuşmalarda, Belediye hizmetlerinin yetersizliğine ve ciddi çevre sorunlarının varlığına da dikkat çekildi. Hükümetin beceriksizliği yüzünden hem halkın alım gücünün sürekli düştüğü, hem de genç işsizlerin sayısının sürekli arttığı da ifade edilen kongrede, halkın örgütlü mücadele vermesinin önemine ve kaçınılmazlığına işaret edildi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Kongrenin onayı ile Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Oğuz Solyalı, Sekreter Hasan Çoban, Sayman Melek Saygılı, Yerel Yönetim Sorumlusu Hüseyin Şahali ve Faal Üye Mehmet Acısu.

 

 

CTP Basın Bürosu