Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)’ten Tahir Gökçebel ve Mehmet Taşker ile atanamayan bir grup öğretmen adayı CTP-BG’yi ziyaret ederek Kamu Hizmeti Komisyonu’nun öğretmen atamalarında partizanlık ve çifte standart yaptığını ifade ederek toplumsal duyarlılık talep ettiler.

Ziyarette konuşan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ülkede orta eğitim görevi yürüten okullardaki mevcut öğretmen eksikliklerini gözetmeyen Kamu Hizmeti Komisyonu’nun ihtiyaç fazlası olan yerlere atama yapmasına rağmen ihtiyaç olan yerlere atama yapmamalarını partizanca bir davranış olarak gördüklerini belirtti.

ÖĞRENCİLERİN 1500 SAAT DERS KAYBI VAR!

Okullardaki öğretmen eksiklikleri nedeni ile bin 500 saatlik dersin verilemediğini ve savcılığın yazısına rağmen bu alanlara atama yapılmamasının kabul edilmez bir davranış olduğunu ifade eden Tahir Gökçebel, 56 kişinin atanmasına karşılık geriye kalanlar için komisyonun toplanmasına da anlam veremediklerini ifade etti. Gökçebel, Komisyon’un şaibeli sınavı iptal etmediğine ve savcılıktan gelen yasa gereği olarak 56 kişinin yanında diğer 12 kişinin de atamalarının yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU: ÇİFTE STANDART, YARGISIZ İNFAZ

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada UBP Hükümeti’nin iktidarsızlığının, partizancılığının, adam kayırmacılığının ülkemizde yarattığı tahribatın büyük olduğunu ifade ederek yasaların, kuralların ve uygulamaların herkes için aynı olması gerektiğini söyledi. Sahtekarlık yaptığı gerekçesi ile mahkemeleri devam eden Mustafa Togay’ın görevi başına dönmesi ve yapılacak komisyon toplantılarına katılmasının kabul edilmez olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, Mustafa Togay’ın katılmadığı ve 56 kişinin atandığı toplantıda geriye kalan 12 kişinin de atanmamasını çifte standart ve yargısız infaz olarak değerlendirdi. Yorgancıoğlu, cumhurbaşkanının, hükümetin ve Mustafa Togay’ın bu atamaları parti ve hükümet içi çekişmelere kurban ettiğini de ifade ederek bu sorunların çözülmesi ve halkımızın siyasal iradesinin oluşması için önünün açılması gerektiğinin altını çizdi.