Açılan turistik tesislerin bölge gençliğinin işsizlik sorununa çare olacağı umuduyla bekleyen Yedikonuklular beklentileri boşa çıkınca isyan noktasına geldi.

. CTP’nin bölgeyi ziyareti sırasında konuşan köylüler, “UBP’li bakan ve milletvekilleri bu tesislerden faydalandıkları için gerekli denetimleri yapmıyorlar ve tesislerde kaçak işçi çalıştırılmasına göz yumuyorlar” dedi. CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve beraberindeki heyet Yedikonuk köyünü ziyaret ederek köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledi. Yedikonuk köylüleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan heyette Genel Sekreter Asım Akansoy ve İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu da yer aldı.
 
HAYVANCILAR MAHKEME KAPILARINDA
Bölgede yaşayan hayvancıların batma noktasına geldiğini savunan Yedikonuk köylüleri, hükümetin yanlış politikalarının hayvancıyı mahkeme kapılarına düşürdüğünü belirtti. Yıllardır Yedikonuk köyünün üvey evlat muamelesi gördüğünden şikayet eden köylüler, gençlerin işsizlik yüzünden kahvehane köşelerinde oturduklarını söylediler. Bölgede açılan turistik tesislerin bölge halkına umut olduğunu ancak denetim mekanizmasının olmamasından dolayı kontrollerin yapılmadığını belirten köylüler, “UBP’li bakan ve vekiller bu tesislerden ayrıcalık sağladıkları için denetim yapılmasına engel oluyor, bedava yiyip, içsinler diye kaçak işçilerin üzerine gitmiyor, gençlerimizin gelecekleriyle oynuyorlar” dedi. Kuzey Sahil Yolu’na bağlantı yolu olmayan tek köyün de kendi köyleri olduğuna dikkat çeken Yedikonuk köylüleri, üç yıldan beridir UBP Hükümeti’nin kendilerine bağlantı yolu ile ilgili söz vermesine rağmen herhangi bir çalışma başlatmadığından şikayet ettiler. Bölgede bulunan harnup ağaçlarının farelerin istilası nedeniyle kuruduklarını da belirten köylüler, üreticiye fare ile mücadele için geçmişte verilen zehirlerin artık verilmediğinin de altını çizdiler.
 
YORGANCIOĞLU: UBP’NİN CEBİNDEKİ FORMÜL ÜRETİCİYİ BATIRMAKMIŞ!
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise UBP Hükümeti’nin hayvancıyı ve tarım ile uğraşan kesimi batırdığını söyleyerek köylülerin hayvanlarını satmasından dolayı büyük bir üzüntü yaşadığını ifade etti. UBP Hükümeti’nin ülkeyi yönetmekten aciz kaldığını, halka çok büyük vaatler vererek gerçekleri gizleyip iktidara geldiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, “Cepteki formül üreticiyi ve hayvancıyı batırmakmış” diyerek hükümeti istifaya çağırdı. Ülke yangın yerine dönerken, üretici, hayvancı elindeki sermayesini kaybedip banka borçları nedeniyle mahkemeye düşerken UBP’li bakan ve milletvekillerinin lüks otellerde iftar yemeği verip konserlere katılmasının halkın sorunlarına karşı ne kadar duyarsız olduklarının göstergesi olduğunu belirten Yorgancıoğlu, UBP yöneticilerinin ülkeyi yönetmek derdinde değil kurultay derdinde olduklarını söyledi.
Kuzey Sahil Yolu’na en erken zamanda yapılacak olan proje ile Yedikonuk köyünün bu yola bağlanması gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, yapılacak olan bağlantı yolu ile hem köylülerin rahatlayacağını hem de köyün gelişimi açısından büyük yarar sağlanacağını belirtti.
 
SENNAROĞLU: MECLİS’İN GÜNDEMİNE GETİRDİĞİM HALDE…
CTP-BG İskele Milletvekili ve Tarım eski Bakanı Önder Sennaroğlu ise UBP Hükümeti’nin hayvancıyı ve çiftçiyi düşürdüğü durumu görmezden gelip her şeyin yolunda gittiği imajı yaratmaya çalıştığını vurgulayarak hükümetin tarım sektörü ile ilgili en ufak bir çalışma yapmadığını söyledi. Hayvancının hayvanını sata sata elinde hayvanı kalmadığını ifade eden Sennaroğlu, borçları yüzünden mahkemeye düşen hayvancı sayısının günden güne arttığına dikkat çekti. Tüm sektörlerde yeniden bir yapılanma içerisine girilmesinin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekleyen Sennaroğlu, devlet desteğinin sağlanmasında üretici tanımının yeniden şekillendirilerek gerçek üreticinin ve hayvancının daha fazla desteklemesi gerektiğini söyledi. Bölgedeki fare istilasıyla ilgili olarak Meclis’te defalarca konuşup hükümeti uyarmasına rağmen köylülere gerekli zehrin temin edilmediğine dikkat çeken Sennaroğlu, bölgedeki harnup ağacı sayısında büyük bir düşüşün yaşandığını vurguladı.
 
UBP KIBRIS TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTI!
UBP Hükümeti’nin 2009 yılında harnup fiyatını bir önceki senenin altına düşürerek Kıbrıs tarihinde bir ilke imza attığını belirten Sennaroğlu, üreticinin değerini alması halinde harnup ağacı yetiştirip bakımını yapmaya başlayacağına inandığını da kaydetti. CTP-BG Hükümeti döneminde harnup ile ilgili olarak uluslararası alanda ihracat koşullarını yeniden iyileştirmek adına çalışma başlattıklarını söyleyen Sennaroğlu, film sanayide kullanılan harnup çekirdeği yerine çerezlik ve pekmezlik olarak yeniden düzenlenmesi kararı aldıklarını belirterek çalışma başlatma aşamasında hükümetten ayrılmaları neticesinde bu konuyla ilgili olarak gerekli adımları atamadıklarını vurguladı.