CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun 4 Ocak paketini masadan almakla Kıbrıs Türk tarafını zora soktuğunu vurguladı…

Cumhuriyeti Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanı (CTP-BG) Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın görüşme masasına sunduğu ve 12-13 maddesi üzerinde ayrı ayrı tartışılıp %90 uzlaşmaya varılan paketi masadan almakla Kıbrıs Türk tarafının elini zayıflattığını vurguladı. Greentree’den sonra BM’nin Kıbrıs Türk tarafından memnun olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Özel Temsilcisi Kudret Özersay’ın doğruları söylemediğini de kaydeden Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin de başta BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer olmak üzere yabancı diplomatlarla görüşmeler yaptıklarını ve kendilerine söylenenin, görüşmelerin kopması durumunda suçlu sandalyesine oturtulacak tarafın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu vurguladı.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu bugün BRT Haber kanalında İsmet Özgüren’in hazırlayıp sunduğu “Öğle Ajansı” programına katılarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

Programın başında Cumhuriyet Meclisi’nin bugünkü genel kurulunun nisap sorunu nedeniyle 48 saat ertelenmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Yorgancıoğlu, Meclis’in, UBP’nin nisabı sağlamamasından toplanamadığını vurguladı. UBP’nin yasama günlerinde bile çoğunluğu sağlama konusunda istikrara sağlamadığının altını çizen CTP-BG Genel Başkanı, bugün de Meclis’in sabah saat 10.00’da açılmış olması gerekirken muhalefetin 11.45’e kadar salonda iktidar partisinin milletvekillerini beklediklerini kaydetti. Bu nedenle kendilerinin de bugünkü birleşimi boykot ettiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, bunun UBP için bir toparlayıcı bir ikaz olmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

UBP, ÖNERİLERİMİZİN HALK YARARINA OLDUĞUNU ALGILAMALI

Meclis’ten son zamanlarda geçen muhaceret affı, sosyal sigorta affı, faiz borçları ile ilgili yasalarla ilgili görüşleri sorulan Yorgancıoğlu, Muhaceret affının meclise bugün uygulandığı şeklinden çok daha farklı getirildiğini hatırlatarak, CTP-BG’nin talep, baskı ve önerileriyle bu noktaya gelebildiğini kaydetti. “İyi bir işbirliği yaptık” diye konuşan Yorgancıoğlu, “UBP bile bu rakama ulaşabileceklerini etmiyordu. Ama bize teşekkür etmesi pek bir şey değiştirmez. Algılamalı ki bizler de bu ülke yararına öneriler yapıyoruz” diye konuştu. Sosyal Sigortalarla ilgili olarak da “konu eğer sistemi düzeltmek ve Sigortaların gelirini artırmaksa, Sigortalar sisteminin çok daha iyi bir duruma gelmesi mümkün olacak. Dolaysıyla bundan sora da yapacağımız önerileri dikkate almalarının halk yararına olduğunu bilmelerinde fayda var” diyen CTP-BG Genel Başkanı, muhaceret yasasının uygulanmasının sorgulayıcısı ve takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

ARA ELEMAN İÇİN TEŞVİK GEREK

Ülkede ara eleman eksikliğiyle ilgili soruya ise teşvikin öneminin altını çizerek yanıt veren CTP-BG Genel Başkanı, hükümetin özendirici tedbirler alması gerektiğini belirtti. Yorgancıoğlu, yurt dışında öğrenim görenlere burs, master doktora yapanlara bedelli hakkı verilirken, sanat okuluna giden öğrencilere bu tür teşvikler uygulanmadığının altını çizdi. Yorgancıoğlu, ayrıca bu okullardan mezun olan gençlere iş önceliği de sağlanması gerektiğini ifade etti.

Özelleştirme konularını da değerlendiren CTP-BG Genel Başkanı partisinin ekonominin yeniden yapılandırılması konusunda hiçbir tereddüdü olmadığını, ancak bu yapılırken, kendi kendini yönetme ön plana alınarak siyasilerin yönetimden elini çektirecek özerkleştirmenin uygulanması gerektiğini vurguladı. CTP-BG Genel Başkanı, AB’nin bile özele devredildiğinde rekabet koşullarının yaratılamayacağı kadar küçük alanların özelleştirilmemesini öngörerek Malta ve Kıbrıs’ı istisna tuttuğuna işaret ederek, CTP-BG’nin de stratejik ve rekabet koşullarının oluşamayacağı alanlarda özelleştirilmeye şiddetle karşı olduğunu, ancak de rekabet edebilir alanlarda kurumların kamusallaştırılması, özelleştirilebilmesinin düşünebileceğini kaydetti. Elektronik haberleşme yasası çıktı.

Askerlik ve faiz yasalarını da değerlendiren Yorgancıoğlu, askerlikle ilgili, yurt dışındaki kişilerin ülkeye gelişlerindeki sorunu çözmeye yönelik tasarının tüm sorunları çözmemekle birlikte sıkıntıları bir yere kadar çözebilmeyi amaçladığına işaret etti. “Partimiz de tasarıya katkı yaptı ve olumlu oy da verdi” diyen CTP-BG Genel Başkanı, “gözden kaçan bazı konular Meclis gündemine geldiğinde de önerilerle iyileştirilmesi düşüncemiz var. Amaç yurt dışındaki insanlarımızın gelebilmeyiyse, bunun olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Faiz yassının ise çok tartışıldığını, Meclis önüne kademli olarak birden fazla yasa geldiğini hatırlatan Özkan Yorgancıoğlu şöyle konuştu: “Biz gelen önerileri ekonomistlerle değerlendirdiğimizde merkez bankasının hazırladığının eksileri en az ve dengesi en iyi olan tasarı olduğunu gördük. Bu, borçları olan, borçları nedeniyle mahkûm olanların sorunlarına eğilirken, yasa geçtikten sonra borçlanacakların ilişkilerini de düzenliyordu. Oysa UBP bunu bir tarafa koyup kendi bir yasa yaptı. Bu, sadece geçmişte borçları olanların sorunlarını çözer gibi görünüyor ama onu da çözmüyor. Bu tasarıyla insanların hapisten kurtulması mümkün değil” diye konuştu. Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanından geri gönderilen söz konusu yasa ile ilgili olarak bu kez UBP’nin CTP-BG’nin o zaman yaptığı ve halen yapmakta olduğu önerileri algılamasını umduklarını kaydetti.

“EROĞLU 4 OCAK PAKETİNE SAHİP ÇIKMIŞ OLSAYDI, BUGÜN HRİSTOFİAS’IN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY KALMAZDI”

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerinde ise Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü durumunda en fazla zarara görecek olan tarafın Kıbrıs Türk tarafı olacağını vurguladı.

Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın görüşme masasına sunduğu ve 12-13 maddesi üzerinde ayrı ayrı tartışılıp %90 uzlaşmaya varılan paketi masadan almakla Kıbrıs Türk tarafının elini zayıflattığını belirtti. Greentree’den sonra BM’nin Kıbrıs Türk tarafından memnun olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Özel Temsilcisi Kudret Özersay’ın doğruları söylemediğini de kaydeden Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin de başta BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer olmak üzere yabancı diplomatlarla görüşmeler yaptıklarını ve kendilerine söylenenin, görüşmelerin kopması durumunda suçlu sandalyesine oturtulacak tarafın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu vurguladı.

 

CTP Basın Bürosu