CTP-BG Mağusa Milletvekilleri Aslanköy ve Turunçlu’yu ziyaret etti
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) Mağusa …

 CTP-BG Mağusa Milletvekilleri Aslanköy ve Turunçlu’yu ziyaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) Mağusa milletvekili adayları dün Turunçlu ve Aslanköy’ü ziyaret etti. 
 
Ziyaretlerde konuşan adaylar, CTP-BG’nin yeşil yolunun hedefinde halkın refah ve mutluluğu, çözüm olduğunu vurguladılar.
Dünkü ziyaretlere CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, Okan Dağlı, Teberrüken Uluçay ile yeni vekil adayları Cengiz Şahin, Erkan Tekeli, Filiz Tayfun, Osman Nalbantoğlu, Şerife Erk, Hulus Özberkman, Mustafa Yeşil katıldı.
 
Gulle: “CTP-BG hedeflerine ulaştı”
 
Ziyarette konuşan CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, Kıbrıs Türk halkının bugün gelinen noktaya adeta iğneyle kuyu kazarak vardıklarını anımsatarak, CTP-BG’nin 2003’ten sonra hayata geçirdiği icraatları herkesin elini vicdanına koyarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Gulle, halkın karar verirken UBP’nin demokrasi anlayışından Kıbrıs sorununa, ve ekonomiye kadar pek çok konuda kıyas yapmasını da isteyerek, eksiklere rağmen CTP’nin hedeflerin %80’ine ulaştığını, refahı ve mutluluğu getirecek politikaların önümüzdeki  dönemde de devam edeceğini belirtti.
 
Gulle Aslanköy’de yaptığı konuşmada da CTP-BG’nin kısacık döneme sığdırdığı icraatların iyi algılaması gerektiğini belirterek, UBP’nin eski günlerdeki gibi tehditler savurmaya başladığını, demokrasiyi yaşam biçimi haline getirmek için konuşma hakkının bile olmadığı UBP dönemine dönülemeyeceğini kaydetti.
 
Dağlı:  “Hedef çözüm”
 
Milletvekili Okan Dağlı ise yaptığı konuşmada CTP-BG’nin seçim yarışını başından beri önde götürdüğüne işaret ederek, 19 Nisan’da da yine ipi açık ara ile birinci parti olarak göğüsleyeceğini vurguladı. Konuşmasında Kıbrıs sorununa ağırlık veren Dağlı, CTP-BG’nin en önemli hedefinin Kıbrıs sorununu çözmek ve AB’ye üyeliği sağlamak olduğunu belirtti. Dağlı, güney Kıbrıs’ın AB’ye tek yanlı üye olmasıyla sıkıntılı bir sürece girilmesine karşın CTP-BG ve Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs sorununun çözümü yönünde gösterdiği büyük çaba sonucunda Güney’de de çözüm yanlısı olan Hristofyas’ın göreve gelmesinin sağlandığını söyledi.
 
Dağlı, iki kurucu devletin oluşturacağı birleşik bir Kıbrıs temelinde çözüm modelini zorlayacaklarını sözlerine ekledi.  UBP’nin çözüm istediği yönündeki açıklamalarını da eleştiren Dağlı, UBP’nin çözüm modelinin AB ve BM parametreleriyle bağdaşmadığının altını çizdi. Ülkedeki pek çok sorunun kaynağının çözümsüzlük olduğunu, ülke içindeki sıkıntıların giderilmesinin Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkün olacağını aktaran Dağlı, çözüm yolunda güçlü olmak için CTP-BG’nin yaptığı pek çok icraat olduğunu aktardı.
 
UBP’nin köyleri ziyaretlerinde geçmişe dair söyleyeceği herşeyin olumsuzluk içerecek şeyler olacağını ifade eden Dağlı, “30 yılda elektrik sorununu neden çözmediler. 40 yapılmayan yatırımları 4 yılda yaptık. Elektriğe son bir yılda 100 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Şu anda kesintisiz elektrik sunuyoruz. Bölgeye Mağusa Hastanesi gibi çok büyük bir yatırım yapıldı. Mağusa’ya hastane yapılması gerektiğini göreve geldiğimiz gün karar verdik. Eski hastanede hastalar balkona bile çıkamazdı, çünkü balkonların yıkılma tehlikesi vardı” dedi.
 
Yerel yönetimler konusunda yapılan reformla tüm köylerin belediyelere bağlandığını ve tüm köylere hizmet verilmeye başlandığını kaydeden Dağlı, UBP hükümetinin geçmişte kendi belediyelerine tanıdığı ayrıcalıkla 20 yıl personelin sosyal yatırımlarının yapılmadığını anımsattı.
 
Dağlı, 2004 ile 2008 yılları arasında maaşların yüzde 30 oranında arttığını, aynı zamanda ekonominin de geliştiğini, bu gelişme sayesinde vatandaşların alım gücünün de arttığını söyledi.