CTP-BG EDEK’in yoğun kulislerine karşın, uzun bir süredir uğraşını verdiği Avrupa Sosyalistleri Partisi gözlemci…

  

CTP-BG EDEK’in yoğun kulislerine karşın, uzun bir süredir uğraşını verdiği Avrupa Sosyalistleri Partisi gözlemci üyeliğini ezici bir çoğunlukla kazandı.
 
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler  (CTP-BG) Avrupa Sosyalistleri Partisi (Party of European Socialists – PES) Gözlemci üyeliğine kabul edildi.
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve Dış İlişkiler Sekreteri Erkut Şahali, PES’in 2 gün süren ve dün Çek Cumhuriyeti başkenti Prag’da başlayan 8. Olağan Kongresi’ne katıldı. 
 
CTP-BG’nin uzun bir süreden beri PES üyeliğine yönelik olarak verdiği çabalar, CTP-BG heyetinin 8. Olağan Kongredeki hemen tüm üyelerle bire bir görüşmeler şeklinde gerçekleşen iki günlük yoğun lobi faaliyetleriyle sonuca ulaştı ve CTP-BG, Yannakis Omiru Başkanlığında kongreye katılan EDEK partisinin üyeliği engellemeye yönelik çabalarına karşın bu sabah saat 09.30’da yapılan oylamada %93  gibi ezici bir çoğunlukla gözlemci üyeliğe kabul edildi.
 
PES’de asli üyeliğe kabul gözlemci üyelikle başlayan ve yardımcı (associate) üyelikle devam eden bir süreç sunucunda gerçekleşiyor.