‘KKTC ekonomisi uçuyor’ diyerek sürekli yalan söyleyen ve gerçek dışı iddialarda bulunan Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın dünkü açıklamaları da halka dalga geçmenin ötesinde devlet adamlığı ciddiyetinden ve gerçeklerden çok uzak açıklamalar olarak tarihteki yerini almıştır.

Halkından bu kadar kopuk, gerçeklerden bu kadar uzak, bu kadar duyarsız açıklamalar yapabilen Maliye Bakanı Tatar, “Ekonomi kötü değil, ülkede aç insan yok” diyerek UBP’nin halkın önünü açtığını, hayata geçirilen projelerin ülke insanı için faydalı olduğunu söyleyerek kantarın topuzunu yine kaçırmıştır. 2 bin kişi çek yasağına girmişken, 10 bini aşkın alacak verecek davası mahkemelerde beklerken, asgari ücretli vatandaş can çekişirken ve her gün onlarca esnaf kepenk indirirken ülkede aç insan olmadığını söylemesi akıl dışı, ispata muhtaç ve dünyadan bihaber açıklamalardır.
UBP, hükümete geldiği günden bu yana mal ve hizmetlere yaptığı fahiş zamlara karşın, 2011 yılında gerçekleşen yüzde 14,72’lik hayat pahalılığını maaşlara yansıtmamış, geçtiğimiz aylarda da hayat pahalılığını 0,73 olarak belirleyerek halkla dalga geçercesine kamu çalışanların maaşlarına sözde artış yapmıştır. Asgari ücrete 3 yıldır el sürmeyen hükümet, seçim dönemi özel sektör çalışanlarıyla kamuyu eşitleyeceğiz sözleri verip, 3 yılda yüzde 0’lık artış yaparak Kıbrıs Türk halkına UBP’yi seçmenin bedelini ödetmektedir.
Tüm ödemeleri büyük kayıplara uğradıktan sonra gecikmeli ve taksit taksit alan hayvancı, tarımcı ve genelde tüm üreticiler isyan bayrağını çekmiş, elde avuçta ne varsa satıp çocuklarına yedireceği ekmek parasının derdine düşmüştür. Fakat Maliye Bakanı Tatar’agöre ülkede aç insan yoktur! Evet, Başbakan Küçük’ün de açıklamalarından öğrendiğimiz gibi 3 yıllık hükümetleri döneminde UBP’nin kasası dolmuş, hatta taşmıştır. Bunun nasıl gerçekleştiği ise yüzde 70’i fakirleşen halkın cebine giren paradan bellidir.
Ülkeyi refaha taşımak, vatandaşının standardını yükseltmekle görevli olan BakanTatar, gelir düzeyimizi ve yaşam standartlarımızı Somali ile kıyaslıyor olacak ki ülkede açlıktan ölen kimsenin olmamasından dolayı sevinmemizi ve minnet duymamızı beklemektedir. Türkiye ziyaretlerinde de açıkladığı gibi Kıbrıs Türk halkının gelir düzeyinden rahatsız olan Maliye Bakanı, milletin verdiği yetkiyi aşmakla kalmayıp, bu halka karşı olan tüm sorumluluklarını da unutmuş gözükmektedir.
Ayrıca Ersin Tatar’ın, sanki hükümetin yabancı işçi çalıştırılması ile ilgili planı-programı varmış gibi, “Ülkede işsizlik yok, dışarıdan 40 bin işçi” geliyor demesi de büyük talihsizliktir. Gençler kahvehane köşelerinde günlerini öldürürken, işsizlikten isyan noktasına gelip ülkesini terk ederken, Bakanın bu açıklamaları halkına ihanet etmekten başka bir şey değildir. Halkın ne derece isyan noktasında olduğunun bilincine varamayan UBP Hükümeti, temelsiz yaklaşımlarıyla ülkeyi kaosa sokmuş, geleceğe dair umutları yok etmiştir.
40yıldır aynı politikalarla hizmet veren, sadece kendi ayrıcalıklı zümresini besleyen UBP’nin bu ülkede yarattığı tahribatı gidermenin tek yolu en kısa zamanda sandığa gitmektir. Evdeki hesabın çarşıya uymadığını UBP ancak sandıkta anlayacaktır. Halkın UBP’yi sırtından atma vakti gelmiş ve hatta geçmektedir. Yalanla, dolanla, torpille, kirli ilişkilerle yönetilmek istemediğini bu halk ilk seçimlerde UBP’ye göstermelidir.
 
Özkan Yorgancıoğlu
 
Genel Başkan
 
04.09.2012