CTP HASDER’i ziyaret etti: Ürettikçe bu topraklarda var olacağız!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, bugün HASDER Halk Sanatları Vakfı’nı ziyaret etti. Parti heyeti, vakıfta Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünlerin üretim ve satış alanlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Erhürman’a ziyaretinde Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak, MYK Üyesi Feriha Tel ve Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti. İpek kozası, sele/sesta ve oymacılık atölyelerini gezen Erhürman, üretim yapıldığı sürece Kıbrıslı Türklerin bu topraklarda varlığını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

ERHÜRMAN: KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITAN ÜRÜNLERİN ÜRETİMİ TEŞVİK EDİLMELİ
HASDER Halk Sanatları Vakfı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada Genel Başkan Tufan Erhürman, Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Ziyarette, turizm ve yükseköğretim ile üretim, özellikle de kimliğimizi ve kültürümüzü yansıtan ürünlerin üretimi arasında doğru bağlantının kurulamamış olmasının bu alanda her şeye rağmen üretim yapmaya çalışanları zora soktuğunu, bir an önce doğru politikaların belirlenmesi ve teşvik sistemi içerisinde bu konunun da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. “Hep söylüyoruz. Turizmde bizi başka ülkelerden ayıracak, benzersiz kılacak, bu alandaki cazibemizi oluşturacak olan unsur kimliğimizdir. Kimliğimizi en iyi şekilde gösterecek olan da kültürümüzü yansıtan ürünlerdir. Hedef, bu alanda üretimin devamlılığını sağlamaktır. HASDER Halk Sanatları Vakfı bu konuda çok önemli bir işlev üstlenmiş durumdadır. Yaptıkları iş hem bir gönül işi, hem de burada çalışan dokuz insana istihdam sağladıkları gibi, buna ek olarak köylerde bu ürünleri üreten insanlarımıza bir gelir kapısı açıyorlar. Bu ürünleri turizm sektörüyle ve üniversitelerimizle mutlaka buluşturacak, bu alanda üretimi teşvik edeceğiz” dedi.

KANOL: ÜRETİMİ ARTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
HASDER Halk Sanatları Vakfı Başkanı Kani Kanol da, Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünler ürettiklerini ve bunu köy kadın kurslarına da taşıdıklarını söyledi. Bu konuda Eğitim Bakanlığından sertifika aldıklarını ifade eden Kanol, idarenin yaşattığı zorluklara rağmen üretimden vazgeçmediklerini, halk sanatının diplomasının olamayacağını kaydetti. İlk başta dokumayı kendilerine dal olarak belirlediklerinin altını çizen Kanol, oymacılık ve sele/sesta gibi alanlarda atölyelerinin bulunduğunu belirtti. 2000 yılından beri çalıştıklarını anlatan Kanol, vakfın kendi kendini döndürecek şekilde gelir elde ettiğini söyledi. Kanol, üretimi artırmayı hedeflediklerini, teknolojilerini yenilediklerini, eskitme ve eski eşya tadilatı alanında da önemli bir atılım içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.