CTP-BG Mağusa Milletvekilleri Ergenekon ve Görneç köylerini ziyaretlerinde partinin hedeflerini anlattılar

 CTP-BG Mağusa Milletvekilleri Ergenekon ve Görneç köylerini ziyaretlerinde partinin hedeflerini anlattılar

 
“Hedef AB uyum yasalarıyla ülkeyi ileriye taşımak”
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Mağusa milletvekili adayları seçimlere yönelik ziyaretleri çerçevesinde dün akşam Ergenekon ve Görneç köylerine giderek halkla bir araya geldi. Ziyaretlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin ana hedefi olan Kıbrıs sorununun çözümü ve AB’ye üyelik yolunda hem ülkenin iç yapısının hem de uluslararası bağlantılarının geliştirilmesi yönünde kaydedilen ilerleme anlatıldı.
 
Ziyarette konuşan Mağusa Milletvekili Dr. Arif Albayrak,  CTP-BG’nin iktidar olduğu 5 yıllık sürede ekonomik ve demokratik gelişimin yanı sıra, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde iradenin de gösterildiğini, dinamik bir kadroyla seçime giden CTP-BG’nin meclisten geçirdiği AB uyum yasalarıyla ülkeyi daha ileriye taşımayı hedeflediğini kaydetti.
 
Albayrak, UBP’nin iktidarda bulunduğu 30 yıllık sürede ülkede düzensizliğin sistem olarak yaratıldığını da sözlerine ekledi.
CTP-BG Mağusa Milletvekili Okan Dağlı da “biz öncelikle ne yapacağımızı değil ne yaptığımızı anlatacağız” diyerek başladığı konuşmasında ülke adına yapılanları anlattı.
 
5 yılda 30 yılda yapılmayan işlerin yapıldığını, insana saygılı bir anlayışla Mağusa’ya yapılan modern ve yeni hastanede bugün beyin omurilik; Lefkoşa’da ise açık kalp ameliyatlarının yapılabildiğini ifade eden Dağlı, sağlık ocaklarına da önem vererek,  hizmet kapasitesinin artırıldığına dikkat çekti.
 
Dağlı, 30 yılda UBP’nin yaptığı yolun iki katının 4 yılda yapıldığını, iflas etme noktasında olan iletim hatlarının yenilendiğini, 155 megawatlık elektrik gücünün 310 megawata çıkarıldığını, 148 köyde eski yapıların temizlendiğini, 194 köyde ağıl yerinin oluşturulduğunu aktararak, Görneç’in de aralarında bulunduğu köylerin belediyeye bağlanarak toplam 55 bin insanın beledi hizmet kapsamına alındığını anlattı.
 
Çalışma yaşamında kayıt dışı işçiliğin kayıt altına alındığını da ifade eden Dağlı, yapılan yeni düzenlemeyle Kuzey Kıbrıs’ta çalışmaya gelen bir işçinin 1 yıl sonra ailesini yanına getirebileceğini, bunun da doğru düzgün bir ikametghın gösterilmesi şartıyla mümkün olabileceğini anlattı.
 
“Ana proje Kıbrıs sorununu çözmekti. Ancak 4 yılda bir devletin sahip olması gereken altyapı sağlanırken, Kıbrıs sorununda çözüm arayışları da devam etti” diyen Dağlı, AB’nin bu bağlamda yeşil hat tüzüğü ve mali yardım tüzüğünü hayata geçirdiğini, 87 köyde değiştirilen asbestli su borularının mali yardım tüzüğünden aktarılan 4 milyon Euro’luk kaynakla değiştirildiğini, pekçok projeye daha bu kaynaktan finans sağlandığını kaydetti.
 
UBP’nin 5yılını dolduran herkese vatandaşlık vereceği yönünde açıklamalar yaptığını ifade eden Dağlı, bunun bir anda 60 bin vatandaşlık vermek anlamına geldiğini, CTP-BG’nin bunu yapmadığını sözlerine ekledi.