Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Mağusa milletvekili adayları Mağusa İlçesi’nde sürdürdükleri seçim…

  

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Mağusa milletvekili adayları Mağusa İlçesi’nde sürdürdükleri seçim çalışmaları çerçevesinde dün akşam Turunçlu, Aslanköy, Ulukışla ve Kurudere köylerini ziyaret etti.
 
Adaylarının 2 grup olarak gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin ana hedefi olan Kıbrıs sorununun çözümü ve AB’ye üyelik yolunda sarfedilen çaba anlatılırken, hem ülkenin içyapısının hem de uluslararası bağlantılarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekildi. Aslanköy’de geçtiğimiz günlerde basına yansıyan köy kulübüne ait binanın özel bir şahsa verilmesi sorununun kulübün çıkarları doğrultusunda çözülme kavuşturulması köylülerde memnuniyet yarattı.
 
Ulukışla ve Kurudere köylerini ziyaret eden parti heyetinde konuşmacı olarak yer alan Okan Dağlı, çağdaş ülkelerde elektrik tüketiminin artmasının ilerlemenin göstergesi olarak kabul edildiğini ifade ederek, Kuzey Kıbırs’ta da elektrik tüketiminin artış gösterdiğini, bu artışın altyapıya yapılan yatırımlarla karşılandığı kaydedildi.
 
Köylerin büyük çoğunluğunda ağıl yerlerinin organize ağıl bölgelerine taşınması için altyapı çalışması yaptıklarını aktaran Dağlı, yerel yönetim reformuyla 55 bin insanın belediye hizmeti almasının sağlandığını belirtti.
 
Çalışma yaşamıyla ilgili kaçak işçiliğin kayıt altına alındığını da  söyleyen Dağlı, Kuzey Kıbrıs’ta çalışmaya gelecek yabancı işçilerin  eskiden olduğu gibi ailesini hemen yanına aldırmayacağını, 1 yıl çalıştıktan ve ikametgâh gösterdikten sonra ailesini ülkeye getirebileceğini kaydetti. 
 
Aslanköy ve Turunçlu ziyaretlerinde konuşan Çalışma Bakanı Sonay Adem, yabancı iş gücünün kayıt altına alınmasıyla sosyal sigorta emeklilerine maaş verecek ekonomik büyümenin sağlandığını, pek çok ülkeye göre sosyal sigorta emeklilerinin maaşlarının daha yüksek olduğunu söyledi.
 
Yerel iç gücününün desteklenmesi için bir proje çerçevesinde bir takım önlemler almayı öngördüklerini belirten Adem, yabancı iş gücününü fazlalığının, sosyal, kültürel yönden yarattığı sıkıntının yanı sıra, eğitim ve sağlık konularında devletin imkanlarını zorladığını söyleyerek, İhtiyat Sandığı yasasında yapılan değişiklikle yabancı işçi çalıştıracakların yerli istihdamın desteklenmesi için yüzde 5 prim yatıracağı bilgisini verdi.