Gazze’de yaşanan son trajik olaylar, vicdanlarda derin yaralar açmaya devam ediyor. Sivil can kayıpları, çocukların ve kadınların hedef haline gelmesi, insanlığın ortak değerlerini hiçe sayan vahim bir tablodur. Uluslararası hukuk ve insan hakları ilkeleri bu kadar açık bir şekilde çiğnenirken, dünyanın büyük güçlerinin bunu sessizlikle onaylaması kabul edilemezdir.
Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak, nerede ve kim tarafından işlenirse işlensin, sivillere yönelik saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Gazze’deki insani dram, yalnızca bölgesel bir mesele değil, insanlığın ortak vicdanını ilgilendiren bir konudur. Bu trajedinin devam etmesine izin vermek, sadece bölgede değil, tüm dünyada barış ve güvenliği tehdit etmektedir.
Öte yandan Kıbrıs Rum Liderliğinin, Gazze’de binlerce masum sivilin hayatını kaybetmesine yol açan İsrail hükümetiyle askeri işbirliğine yönelmesi ve hızla artan silahlanma çabaları, tam anlamıyla sorumsuzluktur. Ada’da barış ve güvenliği tesis etmek yerine, bölgesel gerilimleri körükleyen bu girişimler kabul edilemezdir. Kıbrıs Rum Liderliğinin İsrail ile askeri ittifak kurması, sadece Filistin halkına yönelik saldırılara göz yummak değil, aynı zamanda bu saldırılara siyasi destek vermek anlamına gelmektedir. Bu, Ada’da barış ve istikrarı tehdit eden tehlikeli bir tercihtir.
Bir kez daha yineliyoruz: Filistin halkının meşru haklarının tanınması, kalıcı bir barış için uluslararası toplumun sorumluluk alması ertelenemez bir zorunluluktur. Sessiz kalanlar, insanlığa karşı İsrail tarafından işlenen bütün suçlara ortak olmaktadır.
Halkların barış, adalet ve özgürlük taleplerinin karşılanmadığı bir dünyada, gerçek ve güvenli bir gelecekten söz edilemez. Biz, halkların kardeşliğini, dayanışmayı ve uluslararası hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz.
Cumhuriyetçi Türk Partisi
17.09.2025