29 Ekim kutlama mesajı

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Mustafa Kemal Atatürk’ün evrensel ilkelerle kuruduğu cumhuriyetin 91. Yılını kutlayan Türkiye’nin bayramını kutladı.

Açıklama şöyle:

Mustafa Kemal Atatürk’ün hala daha geçerli olan evrensel değerlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Yıldönümünde demokrasinin ve cumhuriyet değerlerinin gelişerek devam etmesini dileriz.

Türkiye’nin çevresindeki çalkantılı bölgelerde yaşananların ülkeye herhangi bir olumsuzluk getirmeden çözülmesini, bölgede güç sahibi olan Türkiye’nin etkin ve barışçıl politikalarla sorunların çözümünde söz sahibi olmasını temenni ederiz.

Türkiye’nin bölgenin ana aktörü olması Kıbrıslı Türkler için de barışçıl bütün girişimler için önemlidir. Kıbrıslı Türkler ve Türkiye’nin karşılıklı yarar ve saygı içinde Kıbrıs’ta bugünkü sorunları aşmak gibi önemli bir sorumluğu vardır. Federal yapıda bütünleşmiş bir Kıbrıs’ta sürdürülebilir barış içinde yaşama projesinin hayata geçmesinde eminiz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli katkısı olacaktır.

Dünyada ve bölgemizde kalıcı barışın tesisinde önemli rol oynayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü kutlarız.

Kutlay Erk
CTP Genel Sekreteri