Avrupa saat dilimi uygulamasından çıkmakla yanlış bir karar ürettiğini kabul etmeyen UBP-DP Azınlık hükümeti, mesai saatlerinde değişikliğe gitme kararı vererek halkın yaşam kalitesini düşüren ve insan hayatını zorlaştıran yeni bir karara daha imza attı. Özel sektör emekçileri başta olmak üzere, tüm çalışanların bireysel ve ailevi yaşamlarını olumsuz yönde etkileyeceği aşikar olan bu karar, dikkatleri yol güvenliği ile ilgili dile getirilen toplumsal taleplerden çekip kamu çalışanlarının çalışma saatlerine ve maaşlarına yöneltme derdi ile alınmıştır.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın sendikalara yaptığı “maaş artışını 1 yıl erteleyelim, maaşı üç bin Türk Lirasının üzerinde olan kamu çalışanlarından da %3 kesinti yapalım” şeklindeki önerisi, dikkatleri lüks makam araçlarına para harcamayı düşünürken araç ve yol güvenliğini sağlama konusunda tek bir adım atmayan, kayıt dışı işçi çalıştıran şirketleri denetlemeyen, eğitimin kalitesini yükseltmek yerine küçücük çocukları karanlıkta okula göndermeyi seçen Bakanlar Kurulu üzerinden alıp, yaşanan faciaya karşı demokratik tepkisini koyan sendikalara yöneltme niyetinden başka bir şey değildir.
Sürücü, araç ve yol güvenliği başta olmak üzere, ulaşım altyapısının geliştirilmesi amacıyla halihazırda ayrılmış fonlar ve bütçe kullanılmazken, ortada mali sıkıntı var görüntüsü yaratarak konuyu kamu çalışanlarının maaşlarına çekmeye çalışmak abesle iştigaldir.
Tüm toplum olarak günlerdir gündemimizi işgal eden konu azınlık hükümetinin yaratmaya çalıştığı suni mesai saatleri tartışması değil, çocuklarımızın ölümüne yol açan vurdumduymaz politikaların son bulması için talep edilen tedbirler ve toplumumuzun Avrupa saat dilimi uygulamasına dönülmesi talebidir.
Devlet kaynaklarını israf etmek konusunda oldukça cömert davranan UBP-DP azınlık hükümetinin bu taleplere kulak vermek yerine çalışanların emek sömürüsünü artıracak, eğitim ve çalışma hayatını kaosa sürükleyecek bu kararı vermesi kabul edilebilir değildir.
Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak Avrupa Saat dilimi uygulamasına dönülmesi talebini ortaya koyan tüm örgütlerle dayanışma içinde olduğumuzu vurgular, Bakanlar Kurulunu sorumlukları ile yüzleşmeye ve verdikleri yanlış karardan dönmeye davet ederiz.
Cumhuriyetçi Türk Partisi