Talat: İnançlara saygılıyız ancak çocukların beyninin yıkanmasını kabul edemeyiz!

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, bugün genel merkezde öğretmen sendikalarını kabul etti. KTÖS ve KTOEÖS yetkililerinin gerçekleştirdiği ziyarette eğitimdeki sorunlar konuşuldu. Sendika yetkilileri eğitimdeki eksikliklerin hükümet tarafından bilinçli olarak giderilmediğini, bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ın kuzeyinde uyguladığı toplum mühendisliğinin ve İslamlaştırma projesinin bir parçası olduğunu savundu.

TALAT: MAHKEME KARARI UYGULANMALI
CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat sendika yetkililerini dinledikten sonra yaptığı konuşmada, adım adım İslami toplum yaratma faaliyetlerinin arttığını gözlemlediklerini kaydetti. Talat, “Olaya din özgürlüğü çerçevesinde bakıyor, inanan inanmayan herkesin kendi inanışı çerçevesinde bir yaşam sürmesini savunuyoruz. Yıllar önce, YÖK’ün başörtüsünü yasakladığı dönemde, CTP olarak Kıbrıs’taki üniversitelerde başörtüsü yasağına karşı çıkıyorduk ve bu doğruydu ama bugün geldiğimiz noktada özellikle de örgün eğitimde dini baskının gündeme gelmesi kabul edilebilir değildir. Bu durum Milli Eğitim Yasası’na da aykırıdır. Eğitimin laik bir çizgide olacağı açıktır. İlahiyat Koleji’nin açılması da bu bağlamda bir anomalidir. Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararının uygulanması gerekir. Hukuk ve yasa varsa alınan kararlar uygulanmalıdır” dedi. İmam olacak kişilerin böyle aydın bir toplumda, lise değil üniversite düzeyinde eğitim görmesi gerektiğine inandığını belirten Talat, bunun için İlahiyat Fakültelerinden, ihtiyaç oranında kontenjan alınabileceğine inandığını belirtti. CTP olarak din ve inanç özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getiren Talat, çocukların beyninin yıkanmasına da aynı derecede karşı olacaklarını belirtti.

GÖKÇEBEL: VAKIF ADI ALTINDA İSLAMLAŞTIRMA PROJESİ YÜRÜTÜLÜYOR
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı konuşmada alım gücü düşük olan çocuklara devlet okullarının sağladığı katkının gelecek için çok önemli olduğunu ancak şimdilerde bilinçli olarak devletin geri çekildiğini, sorunların daha da derinleşerek, yalnız bırakıldıklarını belirtti. Okullardaki müdür, muavin, öğretmen, hademe gibi eksikliklerin bu yıl da giderilmediğini kaydeden Gökçebel, toplumsal mühendislik bağlamında Kuran kursu, cami, ibadet alanları, yurtlar ve finansmanı belli olmayan yatırımlar yapıldığını, vakıf adı altında devlet içinde bir yapılanma olduğunu kaydetti. Misyoner ve ideologların TC Elçiliği’ne bağlı çalıştıklarını ileri süren Gökçebel, toplumu dönüştürmek için çocukların üzerinde kampanya başlatıldığını savundu. Bu çalışmalarda çocukların taşınması, yiyeceği ve kalacağı yerin dahi karşılandığını, yaz kursları, Kuran okuma ve Arapça yarışmaları düzenlendiğini ve bunların finansmanının dinci, gerici bir yapılanma tarafından sağlandığını belirtti.

ELCİL: İMAM İHTİYACI ÜNİVERSİTE BURSU İLE GİDERİLEBİLİR
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise konuşmasında, Türkiye hükümeti yetkililerinin Kıbrıs ziyaretlerinde, ‘Bizde ne varsa sizde de o olacak’ yönündeki açıklamaların hızla gerçekleştiğini, eğitimin İslamlaştırıldığını savundu. Tarikatların devletin bilgisi dahilinde serbestçe faaliyetlerini sürdürdüğünü ileri süren Elcil, toplumun dönüştürülmeye çalışıldığını kaydetti. UBP’li İrsen Küçük’ün döneminde izin verilen Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin mahkemenin de verdiği karar doğrultusunda kapatılmasını istediklerini kaydeden Elcil, Şura kararlarının da bu yönde olduğunu hatırlattı. “Ülkenin imama ihtiyacı varsa devlet burs versin ve üniversitelerin ilahiyat bölümlerinde bu kişiler eğitim alarak bu ihtiyaç giderilsin” diyen Elcil, Kıbrıs’ta hiçbir zaman din çatışması yaşanmadığını, yaşanan olayların milliyetçilikten kaynaklandığını ve şu anda sürdürülen İslamlaştırma projesinin çözüm sürecine de zarar verdiğini kaydetti. CTP’nin laik bir parti olduğunu, bu olayların durdurulması için destek istemeye geldiklerini belirten Elcil, Meclis’in konuya el koymasını istedi.